Man är inte ensam

Det finns tider i livet då man blir hårt drabbad. En svår tid man ska kunna ta sig igenom. Man känner sig ofta ensam och i vägen. Men man är inte ensam, det finns fler som går igenom en liknande sak.

Det märks på barnen att det har varit en jobbigare tid. Från en gång en så lycklig familj till bråk som tar över. Även fast man gjort det så bra som möjligt går det inte att undvika att barnen blir påverkade.

Med god kontakt med skolan får man hela tiden höra hur det är för barnet där. Det visar sig att många barn som går igenom en separation tar ut en del av det i skolan. Såklart vill man finnas där och göra det bättre. Men oavsett vad man säger så är det en sak även de måste gå igenom. Såklart med stöttning hela vägen. Det finns stöd för barn som behöver få prata med någon utomstående.

För barnets skull

Som förälder vill man alltid barnets bästa, men ibland kan det vara svårt att tänka klart. Kan ni inte alls komma överens om umgänget med barnen kan det leda till en umgängestvist. Förhoppningsvis är detta något ni kan lösa själva, eller med hjälp av familjerätten.

Familjerätten finns i varenda kommun och det är frivilligt att ta deras hjälp. Många behöver hjälp av dem. Det finns även de fall där det går upp till domstol som får ta besulten gällande umgänget. Är barnet gammalt nog tar man även hänsyn till dennes önskemål och åsikter.