Skyddsrumsbesiktning – för allas säkerhet

Det är viktigt att säkerställa befolkningens trygghet i händelse av ett anfall. Genom skyddsrumsbesiktning blir man säker på att skyddsrum uppfyller lagkraven.

Vi lever i bistra tider. De allra flesta nu levande svenskar har faktiskt aldrig tidigare behövt uppleva fullt så oroliga tider som de som råder för närvarande. Varje ny generation har fått det bättre än den föregående. För dagens ungdomar så hör första och andra världskriget till historien, liksom den stora depressionen under 1930-talet.

Goda tider har lett till avrustning. Försvarets anslag har minskat. Beredskapsförråden har nästan försvunnit. Behoven av skyddsrum har verkligen inte prioriterats. Men tiderna förändras, åter igen. Det är hög tid att ta igen det som försummats. Säkerhet och beredskap behöver sättas i fokus igen. Det råder det ingen tvekan om.

Skyddsrumsbesiktning utförs av certifierade konsulter

Bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare har ansvar för de skyddsrum som faktiskt finns i deras byggnader. De ska vara funktionsdugliga och uppfylla de lagkrav som ställs. Det duger inte att göra cykelförråd av dem och hoppas på att de aldrig ska behöva användas till något annat.

För den fastighetsansvarige som aldrig behövt fundera över kraven är det förstås inte helt enkelt att veta om skyddsrummet eller -rummen uppfyller dessa. Räcker det att städa ut cyklarna eller finns det något som behöver åtgärdas? Det är då man har nytta av konsulter som utför besiktning av skyddsrum. Dessa har certifierats av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det betyder att man helt tryggt kan lämna över frågorna i deras händer.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Cateringfirma med totalkoncept

Med hjälp av en cateringfirma kan man som företag få hjälp med allt man önskar sig inom mat och dryck. Därför är det viktigt att hitta någon som passar.

Om man tänker efter hur mycket tid man lägger i hemmet på att handla mat, laga mat och diska, så är det lätt att förstå varför olika företag gärna använder sig av en cateringfirma. En samarbetspartner som gör att man kan fokusera på det man gör bäst och ta hjälp med sådant som på alla sätt kan få loss tid och underlätta under arbetsdagen.

Idag är det många företag som använder sig av en cateringfirma för alla typer av tillfällen. Till exempel när man vill äta och dricka men inte har tid att ta sig iväg till en restaurang. Eller när personalen helt enkelt vill stanna på företaget under sin måltid.

En cateringfirma för alla tillfällen

Precis som måltider privat så är det skillnad mellan vilka måltider man vill bjuda sin personal eller gäster på, som företag. Det kan vara alltifrån en enkel fralla och kaffe vid en större bjudning för aktieägare, till finare middagar för styrelsen. Därför är det viktigt att hitta en cateringfirma som passar för varje tillfälle.

Med hjälp av en högklassig catering i Stockholm kan man få det man önskar sig vid alla typer av finare bjudningar. Och det brukar även gå att få hjälp med sådant som serveringspersonal, så slipper man tänka på det också. Ett enkelt sätt att kunna anordna allt precis som man vill ha det.

Publicerat den
Kategoriserat som Catering

Certifierad elektriker i Norrköping

Behöver ni fler eluttag i köket? Eller behöver ni dra ny el i huset? Alla elarbeten oavsett storlek måste utföras av en certifierad elektriker i Norrköping.

Mycket kan man själv fixa hemma när man renoverar, men dra el och exempelvis installera fler kontakter får man inte. Alla elarbeten måste i stället utföras av en certifierad elektriker. Det enda man får göra är möjligtvis att byta kontakt eller sladd i en lampfot. Men bara om man är helt säker på hur man gör.

Felaktigt utförda elarbeten kan annars leda till både bränder och personskador. De flesta elektriker åtar sig både små och stora uppdrag från privatpersoner, företag, föreningar och kommuner. Förutom nydragning av el och installation av elkontakter kan en elektriker också installera solceller, laddstolpe, belysning, larmsystem och mycket mer.

Ta in offerter från flera elektriker

Vill man anlita en elektriker i Norrköping kan det löna sig att först ta in offerter från några olika och jämföra priser. Anlitar man en elektriker som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. Hur mycket det kostar att anlita en elektriker beror annars på materialåtgången och arbetets omfattning.

Det är viktigt att man kontrollerar att den elektriker man tänker anlita verkligen är certifierad. Detta är inget konstigt och något som elektrikern med en gång ska visa upp när man ber om det. Anlitar man en elektriker som saknar certifikat och huset sedan brinner ner på grund av felaktiga elinstallationer får man inte ut någon på hemförsäkringen.

För mer info kring elektriker, klicka här: elektrikernorrköping.nu

Publicerat den
Kategoriserat som El

Rusta och matcha för livet

Rusta och matcha kan ge dig verktyg för att komma vidare i livet. Tack vare Arbetsförmedlingens exklusiva tjänst öppnar det sig nya fantastiska möjligheter.

Det finns många situationer som du kan befinna dig i som gör att du behöver hjälp att komma vidare. Du kanske har sagt upp dig för att du fått en ny chef som gjort ditt liv till ett smärre inferno. Du kanske har blivit uppsagd för att det inte finns tillräckligt med jobb. Och du älskade ditt jobb.

Du vet kanske vare sig ut eller in för du vill bara att allt ska vara som det var innan. Livet ter sig olika i varje sekund. Ibland går det fort, andra gånger känns det som det kryper fram. När du inte vet vad du ska göra kan det kännas som om du fastnat i ett hål och inte vet hur du ska ta dig ut.

Rusta och matcha ger dig ett sammanhang

Arbetsförmedlingens tjänst rusta och matcha hjälper dig som är arbetslös att finna nya sammanhang där du kan få jobb eller utbildning. Du kanske rentav passar bäst med att driva eget. Finns det något du drömmer om att få göra i det här livet? Något annorlunda än det du gör idag?

Steg för steg kommer du hitta det som är sant och rätt för dig. Ibland kanske du behöver prova något nytt för att se om det stämmer, andra gånger vet du direkt att du hittat hem. Du har fått precis det jobb eller den utbildning som det är meningen att du ska ha.

Publicerat den
Kategoriserat som Allmänt

Målare i Nacka målar om arbetslokalerna

Att måla om arbetslokaler kan vara klurigt att förena med verksamheten. Målare i Nacka löser det enkelt och snart har man en snyggt ommålad arbetsplats.

Ikväll var det styrelsemöte på Gullvivan. Johanna älskade sitt jobb på förskolan i Nacka. Det var en ynnest att få umgås med dessa ljuvliga ungar. Visst var det slitsamma dagar också, men antalet kramar hon fick varje dag gick nog inte att räkna och de uppvägde allt.

Det var inte själva jobbet hon tänkte ta upp ikväll. Jo, indirekt var det kanske det, men inte barnen utan mer lokalerna. De började bli slitna och hon hade för länge sedan tröttnat på färgerna på väggarna. En del kändes som de var från 80-talet i kulörerna, lite Brio-färger över det hela.

Målare fräschar upp förskolan med pigga motiv

De hade fått in nya familjer på förskolan som hade tipsat om skickliga målare i Nacka. Johannas plan var att merparten av väggarna skulle vara i ganska neutrala färger. På några få utvalda väggar skulle målarna kunna få göra roliga mönster eller figurer. En annan förskola hon hade jobbat på tidigare hade haft en vägg med mönster och figurer vid matbordet. Så alla barn hade alltid något nytt att upptäcka och prata om, även de blyga.

Kunde de börja planera redan nu så kunde målarna komma hit de veckorna de hade stängt över julen och sedan till sommaren. Johanna hoppades att alla på styrelsemötet skulle gå med på förslaget. Ett underbart jobb på Gullvivan skulle bli ännu bättre med nymålade och fräscha väggar.

Publicerat den
Kategoriserat som Måleri

Trygg hemtjänst i Stockholm

Att använda sig av hemtjänst innebär en trygghet för både familj och den som behöver det. Man bor nämligen kvar i sitt eget hem och får hjälp på plats med det man behöver. Att man åldras ska inte innebära att livet tar slut och att man inte längre ska kunna njuta av det goda – nej, man ska alltid kunna få den hjälp man behöver och tack vare hemtjänst så är också detta möjligt. Hur dessa tjänster och hur den hjälp man behöver kommer man som kund tillsammans med företaget man anlitat för sin hemtjänst överens om. Här kan det handla om att personal från detta företag kommer några gånger om dagen för att hjälpa till med dusch, toalettbesök, medicinering och kortare promenader samt hjälp vid kvällsbestyren.

Man skräddarsyr alltså ett schema för varje individ och kund och det är också detta som hemtjänst egentligen handlar om och detta oavsett var i landet den äger rum. Det som kan skilja mellan hemtjänst beroende på vilken stad man bor i är valfriheten och här spelar storleken på staden i fråga en stor roll.

Som boende i Stockholm har man större valfrihet då det gäller sin hemtjänst och detta både mellan privata aktörer och den som drivs i kommunal regi – något som kan vara svårt att få på samma sätt i en mindre stad. Detta är något som sker både på gott och ont – riskerna med stor valfrihet gällande sin hemtjänst i Stockholm är att man som kund kan ha oturen att stöta på ett företag som enbart är ute efter att maximera sin vinst.

Se över företag inom hemtjänst i Stockholm

Detta är baksidan av de privatiseringar som skett inom hemtjänst och det här gäller inte bara i Stockholm även om det är där problemet blir som tydligast. Dagligen hör man skräckhistorier om hur hemtjänst i Stockholm misskött sig, sparat in på saker och låtit sin personal ha orimliga arbetstider och det är dessa företag som måste rensas ut. I grunden är nämligen privatisering av vård- och omsorg något som är bra då kundernas valfrihet ökar och att man tack vare den ökade konkurrensen också kan få bättre service. Det är alltså en utmaning att få bort de oseriösa aktörerna från hemtjänst i exempelvis Stockholm och först då detta skett så kan man njuta av frukterna som kommer med denna ökade valfrihet.

Under tiden så måste man som kund och anhörig i Stockholm vara noggrann då man väljer sin hemtjänst och med detta menar vi att man verkligen anstränger sig och kollar upp de företag man överväger. Se över referenser, se över bokslut och hör med andra kunder hur de upplever sin hemtjänst i Stockholm – att skaffa en större bild av ett företag är den enda chansen att veta huruvida företaget i fråga verkligen är seriösa.

Det viktigaste gällande hemtjänst och val av detta är alltså att grundligt göra sin research innan man bestämmer sig – det är endast detta som kan få bort de oseriösa företagen i Stockholm. Först då kommer hemtjänst att bli det helt perfekta alternativet för äldre människor i Stockholm och i övriga städer i Sverige.

Publicerat den
Kategoriserat som Hemtjänst

Kontakta en rörmokare för en stamspolning i Göteborg

Det finns alltid saker att oroa sig för som husägare och detta gällande kostnader om något skulle gå sönder. Kort sagt, man är som husägare den som betalar och det gör att en bättre planering krävs. Det vill säga – äger du ett hus i Göteborg så är det också upp till dig att underhålla och se till att ditt hus är i bästa möjliga skick.

En gemensam skräck gäller vattenskador och här kan vi peka på tre stycken områden där man bör vara extra vaksam kring sådana. Först och främst så gäller det taket på ditt hus i Göteborg; börjar det läcka in vatten från ditt tak så kommer detta att kunna skapa vatten, – fukt- eller mögelskador och detta är något som i många fall kräver att du anlitar en takläggare. Det är svårt att som lekman upptäcka problem på taket i tid och därför så bör man anlita ett proffs för att se över vilket skick taket håller. Detta är något som man kan göra ungefär vartannat år.

Område nummer två gäller den andra delen av huset – grunden – och den tar liksom taket emot mycket stryk från naturlen. Regnvatten, snö och vatten från jorden nöter på husgrunden och här gäller det att hålla lite extra koll. Går du ner i källaren till ditt hus i Göteborg så kan du se över om det börjat lossna färg från väggar eller golvet, om det syns fuktfläckar eller om det luktar unket – mer än det normalt gör i en källare. Samtliga dessa faktorer är tecken och varningsignaler på att du bör kontakta en dräneringsman i Göteborg och få en grundligare undersökning genomförd.

En rörmokare behövs

Område nummer tre då? Här behöver du kontakta en rörmokare i Göteborg för det gäller nämligen de rör och ledningar som löper på insidan av ditt hus. Fel på dessa kan du – av förklarliga skäl – inte upptäcka på egen hand utan där behöver du hjälp av rörmokare som med hjälp av moderna instrument genomför en grundlig undersökning.

Däremot så kan du – liksom vid källaren – hålla utkik efter varningssignaler och vid upptäckt av dessa ringa en rörmokare. Skulle det som exempel på sådana ofta bli stopp i avloppen, lukta konstigt i diskhon, bubbla ur densamma eller där du ser att vattnet rinner undan långsammare än vanligt så bör du ringa en rörmokare.

Varför? Jo, för att där kan det komma att behövas en stamspolning och det är något som kan spara dig mycket pengar i slutändan. En stamspolning utförs av en rörmokare, den går fort och den säkerställer att dina rör och ledningar håller för en längre period. Kostnaden för en stamspolning av en rörmokare i Göteborg ligger mellan 2-5000 kronor och ska ses som en riktig investering.

Publicerat den
Kategoriserat som Rörmokare

Entresol – ett smidigt sätt att öka utrymmet

Hur kan man både äta kakan och ha den kvar? Företag i en växande fas ställs ofta inför ett vägskäl: ska man fortsätta som vanligt eller ska man satsa och bygga ut lokalerna och därmed också, potentiellt, kunna växa ytterligare? Man ska veta att en utbyggnad av exempelvis lagerlokaler dels inte sker i en handvändning – de byråkratiska kvarnarna ska mala i sin makliga takt – och att det dels också kostar en massa pengar.

Genom att istället förändra i de befintliga lokalerna och investera i entresol kan man, just det – både äta kakan och ha den kvar. Entresol är ett effektivt, smidigt och prisvärt sätt att öka lagerutrymmet i de existerande lokalerna.

Vad är då entresol? Lösningen är långt ifrån ny utan det har använts sedan den italienska renässansen och då under namnet Mezzanin – som fortfarande används inom arkitektur. Det handlar om att man utnyttjar takhöjden i en lokal. Många ser golvet som den enda tillgängliga ytan att använda – men genom entresol så får man istället två stycken golvytor. Tänk dig effekten av en våningssäng: du frigör ett utrymme nedanför och har fortfarande en plats att sova i. Entresol bygger på samma geniala princip.

Hitta entresol för er verksamhet

Givetvis så handlar den stora utmaningen om att hitta entresol och en lösning som verkligen passar den egna verksamheten också. Alla lokaler bjuder olika utmaningar och har olika förutsättningar, det är en sak att tänka på. En annan handlar om att alla verksamheter också har unika behov.

Dessa två frågor måste besvaras och därför är en nyckel att hitta en leverantör som A) kan sätta sig in i era nyckelfrågor och B) kan skräddarsy en lösning vad gäller entresol för just er. Rätt lösning kommer att skapa en bättre arbetsmiljö, ge er ett ökat lagerutrymme och skapa ett bättre flöde genom hela verksamheten. Fel lösning kan ge motsatt effekt. Ta er tid att hitta rätt leverantör!

Läs mer om entresol på denna sajt: entresolplan.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Företag

Hyra ut hus – tänk på detta

Funderar du på att hyra ut hus och genom detta få in lite extra pengar? I större städer ser man att det finns alla möjligheter att göra just detta. Bostadsmarknaden i exempelvis Stockholm är i det närmaste absurd. Priserna ligger på orimliga nivåer och köerna för att få hyreskontrakt i förstahand slingrar sig fram i tusental.

Det gör att en andrahandsmarknad blir viktig och att detta även inkluderar vanliga villaägare. Det kan handla om att hyra ut hus på långtid, att man hyr ut hus under en kortare period – men även att man exempelvis hyr ut delar av huset eller en biarea som exempelvis ett Attefallshus.

Har du nyligen sett att barnen lämnat bostaden och har ett hus som känns för stort – ja, då kan exempelvis en inredd källare vara en perfekt del att hyra ut. Det ger ett fint klirr i kassan och det gör dessutom att du hjälper någon annan på traven.

Hur mycket är rimligt att begära i hyra?

Den första – och kanske största – frågan handlar om hur mycket pengar man kan begära i hyra? Det finns regler att förhålla sig till även som villaägare. Till skillnad mot en bostadsrättsinnehavare som vill hyra ut i andra hand så behöver man inget godkännande – men för den sakens skull så är det inte Vilda Västern och en fri marknad det handlar om.

Det man ska tänka på är att hyran inte ska överstiga de kapital och driftkostnader man har. Hur man räknar ut detta kan man få hjälp med – och den hjälpen rekommenderas också att man tar. Det finns ingen anledning att chansa i den frågan och exempelvis riskera en upptaxering. Ta de säkra före det osäkra.

Hitta rätt hyresgäst

En annan fråga gäller givetvis även hyresgäst. Det finns all anledning att ta hjälp även där. Att gå via en förmedling på nätet skapar en trygghet. Din villa läggs ut och de som vill hyra den är samtliga verifierade och kontrollerade. Utöver detta så kan man även få hjälp med avtalsskrivning, med försäkringsfrågor – vilken typ av försäkring måste man ha om man hyr en villa i andrahand? – samt vid andra juridska spörsmål och frågor som dyker upp; exempelvis gällande uppsägningstid och annat.

Man rekommenderas även att som uthyrare göra en besiktning av villan innan man börjar hyra ut den. Det ger en trygghet för både dig och din framtida hyresgäst. Du kan aldrig hävda att en gammal skada tillkommit under hyrestiden – och hyresgästen kan å sin sida inte hävda det motsatta. Genom en besiktningsman så skapas trygg- och säkerhet. En riktigt bra investering.

Publicerat den
Kategoriserat som Bostad

Optimera ditt hem med hjälp av elektriker

Hur ser elen ut i ditt hem i Stockholm – och skulle man kunna göra saker och ting på ett lite bättre sätt? Frågan är relevant sett till att vi idag ser en kraftig ökning vad gäller förbrukning av el och att vi samtidigt också ser att elpriserna stiger. Detta skapar en situation där vi måste anpassa våra elsystem både i syfte att klara av de nya behoven, men även skapa vägar för att bli lite mer smarta i vårt användande av elektriska apparater. Hur mycket el förbrukar du? En elektriker i Stockholm kan hjälpa dig att komma till bukt med problemen och samtidigt också göra ditt hem lite säkrare.

Ser man till hur en vanlig familj agerar så handlar det om att en sådan idag använder el till egentligen allt. Vi kollar på tv, vi använder mobiler, vi använder datorer och vi har utöver detta också en massa annat som drar ström. En given fråga som bör ställas i detta handlar om hur din villa i Stockholm egentligen är mottaglig för detta? I många fall så lurar nämligen uppenbara faror bakom väggarna. Elsystemen är dåligt rustade för att klara av de ökade kraven och samtidigt så kan exempelvis ledningar som löper på insidan av huskroppen vara i ett extremt dåligt skick: något som ökar riskerna för överhettning och för bränder.

En elektriker i Stockholm kan genom en elbesiktning ge dig ett tydligt svar på alla dessa frågor och samtidigt också uppgradera ditt elsystem så att det – på ett säkert sätt – kan klara av de behov du har. Detta samtidigt som du får ett lättskött system med exempelvis vipp-säkringar och med jordfelsbrytare som slår ut så fort någonting är fel. Detta ger dig en trygghet och det sker också till en låg kostnad.

En elektriker i Stockholm ger dig ett bekvämare hem

Det finns även bekvämligheter i detta. Hur ser det ut med uttag hemma hos dig? Du känner garanterat igen dig i beskrivningen om att alla uttag – i synnerhet i köket – är upptagna och att alla, gärna samtidigt, behöver ladda sin mobiler? Detta problem kan enkelt lösas av en elektriker som sätter in nya uttag som verkligen optimeras utifrån era behov. Det ger dessutom ett mer stilrent kök då exempelvis sladdar kan gömmas undan på ett elegant sätt.

Elbilen är en annan fråga som tarvar en elektriker. Var tredje bil som säljs idag är en elbil och detta är något som bara kommer öka för varje år som går. Väljer du en elbil så blir laddningen av denna naturligtvis en avgörande punkt. Ditt eget hem måste kunna erbjuda lejonparten av laddningen och då gärna nattetid. Genom en laddbox så får du en säker, stabil och effektiv laddning av din nya bil. Men, installationen av denna laddbox måste alltid ske av en behörig elektriker – och dessutom så måste det säkerställas av det elsystem du har idag klarar av den nya anspänningen. Funderar du på elbil – se alltid till att engagera en elektriker på ett tidigt stadie!

Publicerat den
Kategoriserat som El