Om oss

Vad tror du händer om tjugo år, hur ser Sverige och resten av världen ut? Vi lever i en tid som är allt annat än ointressant. Den nya teknologin och digitaliseringen skapar helt nya förutsättningar för oss. Frågan är om vi verkligen tar tillvara på dessa möjligheter?

Hittills har det varit si och så med den varan. Vi har alla förutsättningar för att leva enklare, men istället så sker det motsatta: många lider av stress och känner en press att hela tiden leverera i alla sammanhang. Man ska vara världens bästa förälder, världens bästa kollega och samtidigt också vara bäst i sociala sammanhang, på gymmet och – på internet. Det är där en del av problemet ligger.

Vi använder internet för att skapa osunda referensramar där vi hela tiden jämför oss med andra. Vi bygger upp fasader där alla är lyckliga – hela tiden – och där vi får dåligt samvete över hur bra andra har det. Det är något som måste korrigeras. Redan nu ser man att stress skapar enorma problem och bär enorma kostnader för samhället. Här måste det ske en förändring.

Vi intresserar oss för sådana, större och tyngre, frågor. Men, vi kommer även att vara en sida för mer vardagliga frågor. Hur renoverar man på ett prisvärt sätt, vilken tandläkare ska man välja, finns det något att tänka på gällande träning och kost som kan få en att tappa lite i vikt?

Den här sidan kommer att handla om allt från juridik till byggfrågor och barnuppfostran. Vi som skriver är i olika åldrar, vi jobbar med olika saker och vissa av oss har familj medan andra lever som singlar. Det gör att infallsvinklarna blir helt olika beroende på vem som fattar pennan. Vi skriver om det vi kan och om det vi vill veta mer om. Det blir genom detta en sida som alltid ska överraska dig som läsare. Välkommen!