Entresol – ett smidigt sätt att öka utrymmet

Hur kan man både äta kakan och ha den kvar? Företag i en växande fas ställs ofta inför ett vägskäl: ska man fortsätta som vanligt eller ska man satsa och bygga ut lokalerna och därmed också, potentiellt, kunna växa ytterligare? Man ska veta att en utbyggnad av exempelvis lagerlokaler dels inte sker i en handvändning – de byråkratiska kvarnarna ska mala i sin makliga takt – och att det dels också kostar en massa pengar.

Genom att istället förändra i de befintliga lokalerna och investera i entresol kan man, just det – både äta kakan och ha den kvar. Entresol är ett effektivt, smidigt och prisvärt sätt att öka lagerutrymmet i de existerande lokalerna.

Vad är då entresol? Lösningen är långt ifrån ny utan det har använts sedan den italienska renässansen och då under namnet Mezzanin – som fortfarande används inom arkitektur. Det handlar om att man utnyttjar takhöjden i en lokal. Många ser golvet som den enda tillgängliga ytan att använda – men genom entresol så får man istället två stycken golvytor. Tänk dig effekten av en våningssäng: du frigör ett utrymme nedanför och har fortfarande en plats att sova i. Entresol bygger på samma geniala princip.

Hitta entresol för er verksamhet

Givetvis så handlar den stora utmaningen om att hitta entresol och en lösning som verkligen passar den egna verksamheten också. Alla lokaler bjuder olika utmaningar och har olika förutsättningar, det är en sak att tänka på. En annan handlar om att alla verksamheter också har unika behov.

Dessa två frågor måste besvaras och därför är en nyckel att hitta en leverantör som A) kan sätta sig in i era nyckelfrågor och B) kan skräddarsy en lösning vad gäller entresol för just er. Rätt lösning kommer att skapa en bättre arbetsmiljö, ge er ett ökat lagerutrymme och skapa ett bättre flöde genom hela verksamheten. Fel lösning kan ge motsatt effekt. Ta er tid att hitta rätt leverantör!

Läs mer om entresol på denna sajt: entresolplan.nu

Publicerat den
Kategoriserat som Företag