Narkotikabrott kan leda till fängelse

Att dömas för narkotikabrott kan i vissa fall leda till att man får spendera flera år i fängelse. Som misstänkt för ett narkotikabrott är det därför viktigt att man anlitar en bra försvarare.

I Sverige är det förbjudet att över huvud taget handskas med narkotika. Man får varken tillverka, bearbeta, sälja, transportera, förvara, inneha eller förmedla kontakter mellan köpare och säljare. Anses narkotikabrottet synnerligen grovt kan man dömas till fängelse i upp till tio år. För ringa narkotikabrott kan man dömas till böter eller fängelse. Att dömas för ett ringa narkotikabrott kan innebära att man inte får körkortstillstånd och kan ta körkort. Man kan även nekas vissa typer av jobb. På sätt och vis straffas man dubbelt. Därför är det viktigt att man tar hjälp av en erfaren advokat som är specialiserad på brottmål och narkotikabrott.

Är man inte nöjd eller har tappat förtroende för sin advokat ska man byta

De bästa brottmålsadvokaterna företräder regelbundet klienter i rätten, då det krävs erfarenhet för att bli riktigt duktig. Ibland får man en offentlig försvarare utsedd åt sig av rätten, men man bör då ta chansen att själv välja advokat i stället. Det är nämligen inte alls säkert att den försvarare som rätten utser är specialiserad på brottmål eller har bra erfarenhet. En bra försvarare lägger ner tid på sin klient och sitter även med vid polisförhör och verkar som stöd. Känner man sig inte nöjd med sin försvarare ska man be att få byta advokat. Det är inget konstigt med det.