Att lacka om köksluckorna är ett miljövänligt sätt att renovera på

Längtar ni efter att fräscha upp ert kök? Med ny färg på köksluckorna kan köket på ett enkelt och billigt sätt bli som nytt igen. Köksluckorna är också det som sätter själva karaktären på köket.

I köket är det oftast köksluckorna som man först lägger märke till. Det är också de som av naturliga skäl, tillsammans med bänkskivan, slits allra mest i ett kök. Vill man ha en snabb och inte så kostsam förändring kan man därför vinna mycket på att bara måla om dem. Byter man dessutom även bänkskiva och beslag på skåp och lådor, får man en ännu större förändring.
En stor fördel med att lacka om köksluckorna är att man kan få dem i vilken kulör som helst. Något som kan vara svårt att få då man köper nya luckor, då de ofta har mer vanliga standardfärger. Så gott som alla köksluckor går att lacka om, även de av laminat.

Prisvärd köksrenovering

Man kan lacka eller måla om köksluckorna själv men resultatet blir betydligt snyggare om man lämnar in dem till en professionell lackeringsfirma. Då lagas, spacklas och slipas luckorna först så att ytan blir helt slät, innan de sedan lackas i två omgångar. Vill man fräscha upp sitt kök och lacka köksluckor i Stockholm finns det flera bra lackeringsfirmor man kan vända till sig. Men priserna kan variera något och det kan därför vara bra att be om en offert från några olika företag innan man bestämmer sig.